Augalinį pieną gerti sveika, tik reikėtų neprarasti saiko!
Nuo 2017-ųjų kasmet, rugpjūčio 22-ąją pasaulyje minima Augalinio pieno diena. Šios šventės iniciatorių tikslas – gyvūninės kilmės produktus pakeisti augaliniais produktais, o esminė idėja – paskatinti žmones, vartojančius karvių pieną, apsvarstyti ir kitas pieno alternatyvas.
Augalinį pieną yra pamėgę ne tik vegetarai ir veganai. Neturintį laktozės bei pieno cukraus gėrimą renkasi netoleruojantys karvės pieno, norintys išmėginti įvairius skonius gurmanai, siekiantys savo racione sumažinti sočiųjų riebalų kiekį ar praturtinti mitybą asmenys.
Augalinio pieno savybės priklauso nuo to, iš ko jie yra pagaminti – riešutų, ankštinių kultūrų, javų ar sėklų. Nors augalinis gėrimas ir gausus vitaminų, turi išties daug naudingų savybių, tačiau vis tik visomis medžiagomis, būdingomis įprastam pienui, pilnai organizmo aprūpinti negali. Taip pat vertėtų atminti, kad dažnai bei gausiai vartojant augalinį pieną gali kilti alerginės reakcijos, sutrikti virškinimas.
Tai ar verta rinktis šį produktą? Gydytojai dietologai sako „taip”, bet rekomenduoja mėgautis gėrimu saikingai – viena porcija per dieną. Tačiau jei po augalinio pieno vartojimo pajutote sveikatą trikdančius simptomus, būtinai kreipkitės į gydytoją.
Norėdami efektyviau įvertinti savo sveikatos būklę, apsilankykite pas klinikos „Sveikatos garantas“ šeimos gydytoją, kuri atliks ne tik profilaktinius sveikatos tikrinimus, bet ir konsultuos, diagnozuos ligą bei skirs tinkamą gydymą.
Šeimos gydytoja Jums išduos ir reikalingas sveikatos pažymas (elektroninius nedarbingumo pažymėjimus, sveikatos pažymos vairuotojams, darbui, leidimui įsigyti ginklą, laivavedžiams ir kt.).
Comments